Az egész országban a katasztrófavédelem kéményseprői ellenőrzik a lakossági kéményeket

2024. július 01. 07:30

Vas vármegyével, valamint további tizenhat településsel bővül a katasztrófavédelem kéményseprési ellátási területe július 1-jével. Hétfőtől már Vas vármegye 216, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye 15, valamint Csongrád-Csanád vármegyében 1 településen is a katasztrófavédelem kéményseprői végzik az ingyenes lakossági kéményseprőipari szolgáltatást.

A változást az indokolja, hogy ezen települések közszolgáltatói szerződése lejárt. A csaknem 92 ezer háztartást és a 153 ezer égéstermék-elvezetőt érintő feladat átvételére a katasztrófavédelem felkészült.   

A társasházakba a kéményseprők a jövőben is automatikusan, az év elején közzétett sormunkaterv szerint érkeznek, amelyről előzetesen hirdetmény útján értesítik az érintetteket. A családi házban élő magánszemélyek pedig ezután is ingyenesen igényelhetik a kéményseprőipari szolgáltatást. 

A Vas vármegyei ügyfélszolgálati iroda Szombathelyen, a Bem József utca 9/B. szám alatt várja a kéménysepréssel kapcsolatban intézkedő ügyfeleket, hétfőnként reggel nyolctól este nyolcig, a további munkanapokon 8.00 és 14.00 óra között. Telefonon a 1818-as telefonszámon a 9.1-es menüpontot választva, interneten pedig a https://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu/ oldalon lehet tájékozódni. A családi házakba nem megy automatikusan a kéményseprő, az ingyenes ellenőrzésre időpontot kell egyeztetni. Ezt a fenti elérhetőségek valamelyikén meg lehet tenni.

A bővülés után Magyarország összes településén a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve látja el a lakossági igényeket.