Oklevélátadó a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

2024. június 27. 15:15

Átvették oklevelüket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán végzett hallgatók a Ludovikán június 27-én megtartott ünnepségeken.

Egy napon két diplomaosztó ünnepséget is tartottak. Délelőtt a tisztjelöltek a Ludovikán, délután a katasztrófavédelmi alap és mesterképzésben levelező tagozaton, valamint az alap nappali költségtérítéses képzési formában tanulók a Hungária Campuson vehették át az okleveleket. Ebből az alkalomból rangos elismerések is gazdára találtak. 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézet végzős hallgatói katasztrófavédelem alapképzési szak nappali képzésen tizenhárman, egyéb képzési formákban pedig hatvannyolcan voltak. A katasztrófavédelem mesterképzési szakon huszonnyolc hallgató szerzett diplomát idén.

A 2023/2024-es tanévben a katasztrófavédelem állományába kerülő végzős hallgatók közül Szarvas Bianka és Bari Debóra végzett kiváló eredménnyel. Szarvas Bianka iparbiztonsági szakirányú, Bari Debóra pedig katasztrófavédelmi műveleti szakirányú tanulmányait végezte kimagasló szinten. 

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója által alapított dr. vitéz Roncsik Jenő emlékplakett különböző fokozatait egy oktató és két hallgató vihette haza az oklevélátadókról: azt dr. Ambrusz József tűzoltó ezredes, Oláh Péter tűzoltó alezredes, és Szarvas Bianka vehette át. Az ezredes arany, a mesterképzésben részt vett alezredes ezüst, a tűzoltó tisztjelölt pedig bronz fokozatban részesült. 

A két rendezvényen Erdélyi Krisztián tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság műveleti főigazgató-helyettese, dr. Mógor Judit tűzoltó vezérőrnagy, hatósági főigazgató-helyettes, valamint dr. Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Katasztrófavédelmi Intézet megbízott intézetvezetője külön is gratulált a végzetteknek. 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán most végzett tisztjelöltek június 29-én tesznek ünnepélyes tiszti esküt a Ludovika Campus főépülete előtt.

Fotó: NKE