Tisztjelöltek befogadása

2024. június 24. 13:38

Befogadta az állományába a katasztrófavédelem a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézetének tizenhárom tűzoltótiszt-jelöltjét. Az ünnepélyes aktusra június 24-én, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székházában került sor, ahol elsőként a műveleti főigazgató-helyettes köszöntötte az új kollégákat.

A katasztrófavédelem vezetői, a Rendészettudományi Kar dékánja, valamint az egyetemi tanszékvezetők köszöntötték az idei év végzős tisztjelölt hallgatóit. Most már hagyomány, hogy a katasztrófavédelem alapszakán végzett fiatalok ünnepélyes keretek között találkoznak leendő vezetőikkel, akik jelképesen is befogadják a fiatalokat az állományba. Ennek első mozzanata az okmányok átadása volt, a hallgatók Erdélyi Krisztián tűzoltó vezérőrnagy, műveleti főigazgató-helyettestől vehették át a dokumentumokat. 

A tábornok beszédében azt hangsúlyozta, a tanulás a vizsgákkal nem ér véget, hiszen a tapasztalatok megszerzése időbe kerül, a fejlődés pedig élethosszig tartó folyamat. Annál is inkább, folytatta a tábornok, mivel a változó világ folyamatosan új kihívások elé állítja az embert, a katasztrófavédelem pedig arra hivatott, hogy a szélsőséges kihívásokra is érthető, értelmezhető és javító szándékú választ adjon. 

Az ünnep hangulatát a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának kvintettje emelte, majd ezt követően, immár kötetlenebb keretek között váltottak szót egymással a rendezvény résztvevői. 

Ennek apropóján dr. Kovács Gábor rendőr vezérőrnagy, a Rendészettudományi Kar dékánja azzal bocsátotta el a fiatalokat, hogy ne felejtsék el az intézménytől kapott útravalót, legyenek nyitottak, mert az oktatási intézmény védettségéből kikerülve a való életben eléjük gördülő akadályokkal kell majd megküzdeniük. 

Fotók: Kesztyűs Dávid GEK