Öt borsodi településsel bővül a katasztrófavédelem ellátási területe

2023. december 01. 07:56

Az év utolsó hónapjában összesen öt Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei település kerül át a katasztrófavédelem kéményseprőipari ellátási területéhez. Bózsva, Füzérkomlós, Hollóháza, Nyíri és Pusztafalu mintegy 1250 kéményének tisztítását és rendszeres időszaki ellenőrzését december másodikától a katasztrófavédelem kéményseprői végzik.

A változást az indokolja, hogy valamennyi település közszolgáltatói szerződése lejárt. A mostani bővülés után már a fővárosban és tizennyolc vármegyében dolgoznak a katasztrófavédelem kéményseprői. A szakemberek feladata a fűtési rendszerek biztonságos működésének ellenőrzése, a kémények műszaki állapotának rendszeres felülvizsgálata és a kémények tisztítása. 

Automatikusan csak a társasházakba és lakásszövetkezeti ingatlanokba érkeznek a kéményseprők. A családi házakhoz kizárólag a lakók kérésére, egyeztetett időpontban mennek a szakemberek, ez a közszolgáltatás a magánszemélyeknek továbbra is ingyenes. A kéménysepréssel kapcsolatos ügyintézés továbbra is a 1818-as telefonszámon, valamint az online ügyfélszolgálaton keresztül történik.

A katasztrófavédelem kéményseprői ellátási területe jelenleg 2843 településből áll.