Jól teljesít a HUNOR Kazahsztánban

2023. szeptember 13. 08:11

Szeptember 11-20. között a kazahsztáni Almati városában bizonyítja tudását a magyar hivatásos mentőszervezet kijelölt csapata. A tíztagú hazai egységben olyan szakemberek is vannak, akik februárban a törökországi földrengés után Antakya városában kutattak a romok között.

Hétfőn délelőtt a csapat a felszereléseket rakta össze, délután pedig miniszteri beszámolón vett részt dr. Tímár Tamás tűzoltó őrnagy, csapatvezető és Moldován András tűzoltó százados. A találkozón az ország veszélyhelyzet-kezelésért felelős minisztere köszönetet mondott azért, hogy a magyar csapat elfogadta a meghívást, és támogatásáról biztosította az egységet. Tímár őrnagy ismertette a magyar nemzetközi reagálás részleteit, illetve eligazítás is volt. A nemzetközi mentési gyakorlaton országszerte egyébként csaknem háromezren vesznek részt.

A magyar csapatot képviselő szakemberek megtekintették a kazahsztáni nemzeti kapacitások szemlére felsorakozott erőit, eszközeit, emellett szakmai egyeztetést folytattak. A HUNOR helyi munkáját az almati magyar főkonzulátus munkatársa, Siklós Péter konzul segítette.