Címzetes docens lett a főosztályvezető

2023. március 24. 07:31

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi docensi címet adományozott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság veszélyhelyzet-kezelési főosztályvezetőjének, dr. Jackovics Péter tűzoltó ezredesnek.

Az intézmény szenátusa március 23-án az Egyetem Napja alkalmából tartott ünnepi ülést a Ludovika épületében, a főosztályvezető ott vette át a címet. Az egyetem szabályzatának értelmében címzetes egyetemi docensi cím annak az országosan elismert szaktekintélyű óraadó oktatónak adományozható, aki legalább öt éve végez oktatói és vizsgáztatói tevékenységet az intézményben. 

Jackovics Péter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara dékánjának javaslatára kapta meg a címzetes docensi címet. Az indoklásban elhangzott, elhivatott munkát végez az intézmény, különösen a Rendészettudományi Kar érdekében, folyamatosan jelentős szakmai segítséget nyújt a katasztrófavédelmi gyakorlatok megszervezésében és a hallgatói tehetséggondozás területén, illetve külső óraadóként a katasztrófavédelmi kutatások területén.

Fotó: Tóth Réka