Nyírteleken is áldozatot szedett a tűz

2022. november 24.

Csütörtök este tizenkilenc óra után érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy családi ház Nyírtelek külterületén, az épületben egy ember tartózkodik és gázpalack is van.

Három járművel tizenegy tűzoltó vonult a helyszínre, ahol a nyolcvan négyzetméteres épület konyhája égett teljes terjedelmében. A ház két lakója közül az egyik meghalt, holttestét a tűzoltók találták meg az épületben oltás közben. A házban élő másik ember füstmérgezést szenvedett. A tűzoltók egy gázpalackot kivittek a házból, azt hő érte, ezért lehűtötték, megakadályozva ezzel, hogy felrobbanjon. A lángok megfékezése fél órát vett igénybe.

A tűz pontos keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni, azonban nem zárható ki, hogy a konyhában lévő kályhából kipattanó szikra miatt keletkezett.

A hasonló estetek elkerülése érdekében a tüzelőt sose tároljuk a kályha vagy a kandalló közelében, hiszen bármikor kipattanhat egy szikra, amely meggyújthatja. Érdemes otthonra füstérzékelőt is beszerezni, amely időben jelez, ha tűz keletkezik.

Fotó: Szabolcs MKI