Kéményseprőipari mesterképzés és mestervizsga az Oktatási Központban

2022. november 23. 14:03

Tizenkét kéményseprő szakmunkás szerzett kéményseprőmester végzettséget november 22-én a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kéményseprőmester-vizsgafelkészítő tanfolyamán. A frissen végzett kéményseprőket a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ iskolázta be.

A száznyolcvan órás tanfolyam október 3-án indult, a képzés a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ együttműködésében valósult meg. A képzésben résztvevők a sikeres felkészülést követően az Oktatási Központ péceli objektumában kialakított akkreditált kéményseprő-szakkabinetben adtak számot tudásukról és szerezték meg a mestervégzettséget.

A felkészítés során a szakmai mesterszint elsajátításához nélkülözhetetlen elméleti és gyakorlati – például vállalkozási, jogi és munkaügyi, továbbá a kéményseprő-tanulók képzéséhez szükséges alapvető pedagógiai – ismereteket felsőfokú végzettséggel és nagy szakmai tapasztalattal rendelkező kéményseprőmesterek adták át a mesterjelölteknek. 

A november 21-22-én megtartott mestervizsgát követően a mai napon tizenkét új kéményseprőmester kezdheti meg tevékenységét, ők a képzés során megszerzett magas szintű szakmai tudásuk és munkatapasztalatuk révén a jövőben napi munkájuk mellett a minőségi szakmai képzéshez és a jövő generációinak fejlesztéséhez, a szakmai tradíciók továbbviteléhez is hozzájárulnak majd.

Fotó: Szőke Péter BM OKF