Véget ért a Biztonság Hete

2022. szeptember 26. 15:36

A Magyar Biztosítók Szövetsége, az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága társszervezésben 2022-ben már a hatodik alkalommal tartotta meg a Biztonság Hete programsorozatot szerte az országban. Szeptember 19-24. között több tucat helyszínen számos együttműködő szervezet – közte a katasztrófavédelem – jelent meg közlekedésbiztonsági, vagy az általános biztonsági – például tűzvédelmi – ismereteket erősítő programokkal.

A Biztonság Hete idei megnyitója szeptember 19-én volt a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, ahogy arról korábbi cikkünkben már beszámoltunk. A záróeseménynek szeptember 24-én a zsámbéki Driving Camp vezetéstechnikai tanpálya adott otthont, a rendezvényre a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Országos Tűzmegelőzési Bizottsága is kitelepült.

A látogatók apró ajándéktárgyért cserébe az online tűzvédelmi teszt segítségével felmérhették tűzvédelmi tudásukat, a jutalmat a tűzmegelőzési szerencsekeréken pörgethették ki. A gyerekek beöltözhettek tűzoltóruhába és ellenőrzött körülmények között olthattak tálcatüzet, lőhettek célba vízsugárral az oltófalra. A látogatók füstsátorban is megoldhattak különböző feladatokat – szivárgó gázpalack elzárása, füstben rekedt „ember” megkeresése, szimulált tűz oltása. A legkisebbeket tűzvédelmi témájú színező és papír tűzoltóautó összeállítása várta. Az önfejlesztő programok mellett az érdeklődők megnézhettek egy teljesen felmálházott tűzoltó gépjárműfecskendőt is.

A Biztonság Hete megyei és helyi rendezvényein a katasztrófavédelem részéről az országos mellett tizenhét területi tűzmegelőzési bizottság is részt vett, és tűzvédelmi téren segített fejleszteni az állampolgárok ismereteit, biztonságtudatosságát.