Főosztályvezetők aloldal fejlécképe

Főosztályvezetők

Kozma Sándor

  • Munkahely: Veszélyes Szállítmányok Főosztály
  • Rendfokozat: tűzoltó ezredes
  • Beosztás, munkakör: főosztályvezető
  • Levélcím: 1149 Budapest, Mogyoródi út 43.
  • Telefon: (06-1) 469-4342 / (06-1) 469-4350
  • E-mail cím: bxs.vcneovmgbafnt@xngirq.tbi.uh
Kozma Sándor fotója

Önéletrajz:

Közel két és fél évtizedes szakmai pályafutását a vegyipar területén kezdte, amelynek során az ipar területén különböző szintű vezetői tapasztalatokat szerzett. Tevékenységét környezetvédelmi szakterületen folytatta, a környezetvédelemnek szinte a teljes vertikumával foglalkozott. Ezen belül is a veszélyes hulladékok szállítása, ártalmatlanítása, szennyvízkezelés, légszennyezés, valamint a talajszennyezések mérése, felszámolása tartozott a tevékenységi körébe. Részt vett a Seveso II. EU-s Irányelv és az EU EMAS Irányelvvel kapcsolatos kutatásban, társszerzője volt a kutatási projekt végén kiadott kutatási program összefoglalójának. Társszerzője volt továbbá különböző szakkönyveknek, szakmai kiadványoknak. A katasztrófavédelemnél eltöltött több mint egy évtizedes munkája során részt vett a Seveso II. EU-s Irányelv hatálya alá tartozó hazai veszélyes üzemek felügyeletében, valamint abban, hogy a katasztrófavédelmi szervek önálló hatósági jogkört kapjanak a veszélyesáru-szállítás valamennyi szállítási alágazatában történő ellenőrzésre. Ez utóbbi szakterületen szerzett rendvédelmi vezetői gyakorlatot is.

Szakmai pályája:

1988-1989az Egyesült Vegyiművek Rt-nél környezetvédelmi mérnök
1991-1994az Egyesült Vegyiművek Rt-nél környezetvédelmi osztályvezető
1994-2001 egy környezetvédelmi tanácsadó cégnél ügyvezető tanácsadó
2001- 2003a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Megelőzési Hatósági Főosztály Ipari Baleset-elhárítási Osztály kiemelt főelőadója
2003- 2010a BM OKF Ipari Baleset-megelőzési és Felügyeleti Főosztály, Iparibaleset-megelőzési Osztály kiemelt főelőadó
2010- 2011a BM OKF Iparbiztonsági Főosztályán kiemelt főreferens
2011- 2012a BM OKF Iparbiztonsági Főosztály Veszélyesszállítmány-ellenőrzési Osztályának vezetője
2012.04-a BM OKF Veszélyes Szállítmányok Főosztályának vezetője

Tanulmányok:

A Veszprémi Egyetemen vegyész-üzemmérnökként végzett, majd ugyanitt szervező vegyészmérnöki diplomát is szerzett, amelyet később okleveles menedzser szakmérnöki tanulmányokkal egészített ki. Később elvégezte a katasztrófavédelmi alaptanfolyamot. ADR-ügyintéző OKJ-s képesítéssel, valamint veszélyesáru-szállítási biztonsági tanácsadói bizonyítvánnyal rendelkezik. Német nyelvből C típusú alapfokú nyelvvizsgával rendelkezik.

Kitüntetések:

10 éves BM szolgálati jel