VÉSZ - Adatkezelési tájékoztató

A VÉSZ alkalmazást a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság működteti, karbantartja, amely naprakész információkat és multimédiás tartalmakat tesz közzé magyar nyelven.

Az alkalmazás Android illetve iOS platformon is elérhető, leegyszerűsített architektúrájának köszönhetően kis képernyős mobileszközökön is használható.

Ön, az alkalmazás letöltésével és használatával (a továbbiakban: felhasználó), elfogadja annak feltételeit, valamint a jelen Adatkezelési tájékoztatóban foglalt feltételeket.

Az alkalmazás tartalma és formátuma a közzétételi jog megadása esetén sem módosítható, és az alkalmazás céljától eltérő célra nem használható fel.

A alkalmazás semmilyen típusú hirdetést nem közöl, kizárólag az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság illetve a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. eseményeinek megjelenítésével foglalkozik.

Az alkalmazás tulajdonosa:

Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
1149 Budapest, Mogyoródi út 43.
irfm@xngirq.tbi.uh

Kapcsolat felvétel esetén kérjük, adja meg teljes nevét, e-mail címét és egyéb elérhetőségeit, ha szükséges. Minden személyes adatot bizalmasan kezelünk, és nem adjuk meg harmadik felekkel, és kizárólag az Önnel való kommunikációra használjuk fel. A hozzászólás megválaszolásától számított 30 napon belül az Ön személyes adatait töröljük.

Regisztráció és hozzáférés:

Az alkalmazás használatához előzetes regisztráció és személyes adatok megadása nem szükséges; ingyenesen elérhetők. Az alkalmazás első indításakor eszközregisztráció történik a szerveren ami a notifikációk küldéséhez elengedhetetlenül szükséges. A regisztráció során semmilyen érzékeny adat nem kerül tárolásra.

A jogtulajdonos biztosítja minden egyes felhasználó számára a szabadon elérhető tartalmat.

Szerzői jog:

Az alkalmazás tartalmára vonatkozó szerzői jog a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) tulajdonát képezi, kivéve, ha a konkrét eseménynél más forrás (a szerzői jog tulajdonosa) szerepel tulajdonosként.

A képeket, grafikákat, piktogramokat, térképeket, szövegeket, programokat, számítógépes alkalmazásokat, folyamatokat, dokumentációkat, adatstruktúrákat, időjárási adatokat, stb. hazai és nemzetközi szerzői jog védi. Az alkalmazás felhasználói letölthetik, megjeleníthetik a kijelzőn, és szigorúan saját céljaikra használhatják az alkalmazás tartalmát. Ha az alkalmazás tartalmát nem személyes célokra használják fel, akkor az adatok forrásának megjelölése és az BM OKF (vagy más jogtulajdonos) előzetes írásbeli engedélye szükséges.

A közérdekű adatok kivételével az alkalmazás egyetlen része sem értékesíthető kereskedelmi céllal a BM OKF előzetes írásbeli engedélye nélkül, illetve felhasználásával erkölcsi vagy anyagi haszon keletkezhet.

Az alkalmazás egyetlen része sem értékesíthető kereskedelmi céllal a BM OKF előzetes írásbeli engedélye nélkül, illetve oly módon, hogy annak felhasználásával erkölcsi vagy anyagi haszon keletkezzen.

Az „VÉSZ” név a BM OKF tulajdonát képezik, ezért használatuk írásos engedélyhez kötött.

Az alkalmazás tartalmát nyílt vagy zárt adatbázisba menteni tilos.

Az alkalmazás tartalma és formátuma a közzétételi jog megadása esetén sem módosítható, és a weboldal céljától eltérő célra nem használható fel.

A szerzői jogi törvények megsértése a polgári és büntető törvénykönyv értelmében jogi lépéseket von maga után.

Linkek elhelyezése, hivatkozások a weboldalra: 

A szerzői jog tulajdonosa támogatja a weboldalára mutató hivatkozások elhelyezését más weboldalakon. A szerzői jog tulajdonosának írásbeli engedélye nem szükséges, de a jogtulajdonos haladéktalan értesítése szükséges. A szerzői jog jogosultja nem engedélyezi a weboldalára mutató hivatkozás elhelyezését, ha az olyan weboldalon kerül elhelyezésre, amely politikai, vallási, erotikus vagy az alkotmányos renddel, illetve a szerzői jog jogosultjának jogos érdekeivel össze nem egyeztethető tartalmat tartalmaz. Ez utóbbi esetekben a weboldalra mutató hivatkozást a szerzői jog jogosultjának írásbeli kérésére el kell távolítani.

Idézet:

Az alkalmazás eredeti tartalma vagy annak bármely oldaleleme a szerzői jog tulajdonosának előzetes írásbeli engedélye alapján használható fel.

A hivatkozáshoz nem szükséges a szerzői jog tulajdonosának előzetes írásbeli engedélye. Az idézésnek meg kell felelnie a médiaszolgáltatásról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvényben, a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvényben, valamint a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvényben és egyéb vonatkozó előírásokban foglaltaknak.

Kártalanítás

Az alkalmazás tulajdonosa mindent megtesz annak érdekében, hogy az alkalmazáson közzétett információk pontosak, naprakészek és teljesek legyenek, de nem vállal felelősséget az ilyen információk felhasználásából eredő károkért.

Adatvédelmi szabályzat – Cookie-k használata, a látogatók számának nyomon követése

A szerzői jog tulajdonosa a Google Analytics szolgáltatás segítségével méri a látogatók számát és jellemzőit. A látogatók nyomon követésének célja a felhasználói szokások megismerése, az így megszerzett információk alapján a weboldal fejlesztése. A A Google Analytics által tárolt adatok nem alkalmasak személyek azonosítására, de képesek felismerni, ha valaki korábban a felhasználó számítógépéről és a felhasználó böngészőjével felkereste a weboldalt.

A jelenlegi Adatkezelési tájékoztató visszavonásig érvényben van. A szerzői jog tulajdonosa fenntartja a jogot, hogy a jelen Adatkezelési tájékoztatót bármikor módosítsa.