Országos tűzoltó lépcsőfutó-bajnokság az ország legmagasabb székházában

2024. október 19. 15:15

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság október 19-én a MOL Campusban tartotta meg hagyományos lépcsőfutó-bajnokságát. A versenyen három kategóriában lehetett indulni.

A MOL Campus Magyarország legmagasabb irodaépülete. A toronyház 29 emeletes, 143 

méter magas, 2022-ben épült fel a budapesti Lágymányosi öböl északi partján. A  versenyzőknek a rajttól a célig összesen 672 lépcsőfokot kellett megtenniük.

A megméretésen hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltók vettek részt. A  versenyzők egyéni férfi és női kategóriában, illetve párosban indulhattak. A szabályok  értelmében a párosok tagjainak együtt kellett maradniuk, egy lépcsőfordulónyinál nagyobb  távolságra nem távolodhattak el egymástól.

A startpisztoly reggel kilenc órakor dördült el, ekkorra már készenlétben állt az a több mint  kétszáz induló, aki az ország különböző pontjairól érkezett, hogy a lépcsőfutás történetében  immár második alkalommal megküzdjön a MOL Campus jelentette kihívással. A rendezvény fővédnöke dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató volt, a díjakat pedig  Fülep Zoltán tű. dandártábornok, országos tűzoltósági felügyelő, Lipták Attila tű. dandártábornok, Ördög István tű. ezredes, a BM OKF főosztályvezetője és a házigazda MOL képviseletében Czenki Botond, a FER tűzoltóság Kft. ügyvezető igazgatója adta át a legjobbaknak.

A bajnokság helyezettjei:

Egyéni férfi kategóriában a különdíjat Windischmann Dávid szigetvári hivatásos tűzoltó, a páros kategória különdíját Gagyi Norbert és Cselinácz János bajai hivatásos tűzoltók, míg az egyéni női különdíjat Spisák-Ács Adrienn, jászárokszállási önkéntes tűzoltó vehette át.

 


Kapcsolódó dokumentumok:

Eredmények (2024.10.19.)