Nehéz terep várta a belügyi sportolókat

2024. április 18. 09:42

Első alkalommal biztosított helyszínt a BM Országos Terepfutó és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Pontszerző Terepfutó Bajnokságnak a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A Szekszárdon április 17-én megtartott országos bajnokságot a Magyar Rendészeti Sportszövetség, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közösen rendezte meg a Szekszárd közelében fekvő Sötétvölgyi Gyermektábort körülölelő erdőben.

A BM Országos Terepfutó és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Pontszerző Terepfutó Bajnokság védnöki feladatait az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója, dr. Kovács Antal olimpiai bajnok sportoló vállalta, aki 1992-ben Magyarország első olimpiai és első világbajnoki címét szerezte meg judo sportágban.

A versenyt a Magyar Atlétikai Szövetség szabályai szerint bonyolították le, ötvenkettő belügyi, ezen belül tizennyolc katasztrófavédelmi szervezettől összesen mintegy ötszáznyolcvannyolc sportoló érkezett az ország minden tájáról. A Himnuszt követően Gyurkovics János, Szekszárd Megyei Jogú Város alpolgármestere nyitotta meg a sporteseményt. Az alpolgármester köszöntője után a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humánszolgálat Oktatási Főosztály és Katasztrófavédelmi Vizsgaközpont főosztályvezetője, Ördög István tűzoltó ezredes szólt a nevezőkhöz. A rendezvény megnyitóján végül dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, a házigazda Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója lelkesítette a rajthoz állókat. 

A bajnokságon a Belügyminisztérium és a belügyi szerveknél dolgozók, valamint a belügyi oktatási intézmények tanulói is részt vettek. A futók különböző korcsoportokban két, három, négy és hat kilométeres távon indultak. A szeszélyes áprilisi időjárás mellett változatos terepviszonyok fogadták a futókat. 

A verseny zárásaként a Magyar Rendvédelmi Sportszövetség elnöke, dr. Varga Péter rendőr dandártábornok méltatta a versenyzők elszántságát és kitartását.

Az eredményhirdetésen a főigazgatói különdíjakat Ördög István tűzoltó ezredes, a főkapitányi különdíjakat dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, míg a Magyar Rendvédelmi Kar különdíját Bősze Zoltán, a Katasztrófavédelmi Tagozat alelnöke adta át. A díjak átadásában az országos hírű Szekszárdi Kosárlabda Club NB 1-es női kosárlabdacsapat tagjai is közreműködtek. 

A legeredményesebb belügyi csapat a Terrorelhárítási Központé, míg a legjobb katasztrófavédelmi csapat a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságé lett.

 

Fotó: Szőke Péter BM OKF


Kapcsolódó dokumentumok:

Terepfutó_eredmények (2024.04.18.)