Lépcsőfutás a MOL Campuson

2023. szeptember 29. 12:07

Október utolsó hétvégéjén új helyszínen rendezi meg a katasztrófavédelem a hagyományos lépcsőfutó-bajnokságot. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület által szervezett versenyen a tűzoltók párban vagy egyénileg futnak fel az épület földszint alatti negyedik szintjéről a huszonkilencedik emeleten található kilátóteraszra.

A Lágymányosi-öböl északi partján lévő MOL Campus a maga száznegyvenhárom méteres magasságával Magyarország legmagasabb irodaépülete. Itt tartja meg hagyományos lépcsőfutóversenyét a katasztrófavédelem, a megméretésen hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltók vesznek részt, abban női versenyszámokat is hirdettek.

A tűzoltók párban vagy egyénileg, teljes védőfelszerelésben, légzőkészülék használatával indulhatnak neki az emeleteknek. A párok közötti megengedett maximális távolság egy lépcsőforduló lehet, egy versenyző legfeljebb egy egyéni és egy páros versenyszámban nevezhet.

A nevezési határidő 2023. október 20., nevezni kizárólag online módon lehetséges a tuzoltosport.com oldalon megtalálható nevezés űrlap kitöltésével. Ugyanitt a verseny minden további részlete megtalálható.

A rendezvény fővédnöke dr. Góra Zoltán tű. altábornagy, főigazgató. 

Fotó: Illusztráció