Idén is pályázhatnak az önkormányzati tűzoltóságok

2023. április 25. 12:29

A központi költségvetés idén is támogatást biztosít az önkormányzati tűzoltóságok fejlesztésére. A rendelkezésre álló 225 millió forintra a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot írt ki.

Folytatódik az önkormányzati tűzoltóságok fejlesztése, az elmúlt öt év gyakorlatához hasonlóan 2023-ban is támogatásban részesülhet a Magyarországon működő hatvan önkormányzati tűzoltóság. Az egyes tűzoltóságok maximum négymillió forintra pályázhatnak.

Pályázni természetbeni juttatásra, azaz a katasztrófavédelem által beszerzett tűzoltó szakfelszerelésekre vagy EDR rádiókra lehet, illetve pénzbeli támogatás is elnyerhető, ami tűzoltóvédő- és technikai eszközök beszerzését, gépjárműfecskendők és tűzoltótechnikai eszközök felújítását, javítását, vagy szertárépítést, felújítást foglal magában. 

A pályázati dokumentációkat az önkormányzati tűzoltóságoknak 2023. május 25-ig kell eljuttatniuk ahhoz a hivatásos tűzoltósághoz, amellyel együttműködési megállapodást kötöttek. A beérkezett pályázatok elbírálása legkésőbb 2023. július 7-ig megtörténik.

Fotó: Szőke Péter BM OKF