Kihirdették az alkotói pályázat eredményeit

2021. december 07. 13:32

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság online találkozó keretében hirdette ki az idei év alkotói pályázat országos döntőjének eredményeit. A bírálóknak idén is nehéz dolguk volt, négy kategóriában, kategóriánként három korcsoportban kellett rangsort felállítaniuk.

A monitorok előtt ülőket Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, megbízott országos tűzoltósági főelügyelő köszöntötte, aki elmondta, hogy idén 3500 alkotás érkezett, ez másfélszerese a tavalyi termésnek.

„Alkosson mindenki!”, buzdította most is Borsos Mihály fotóművész a gyerekeket, arra biztatva őket, hogy bátran használják a fantáziájukat, térjenek el a megszokott sémáktól, így fejezzék ki az érzéseiket, a világról alkotott véleményüket.

Dr. Berki Imre, a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának igazgatója úgy fogalmazott, hogy minden gyermek nyertes, hiszen a gondolataikat az alkotások maradandó formában őrzik meg. 

S. Tóth Anikó tűzoltó százados, a Kommunikációs Szolgálat munkatársa az irodalmi művek értékelésekor az érzelmek kifejezését, az egyedi stílust és a kritikus, egyúttal felelős gondolkodást emelte ki.

Idén szabadkézi rajz, egyéb kézműves alkotás, irodalmi mű, számítógépes program kategóriában születtek eredmények, a zsűri még különdíjakat is kiosztott. A pályamunkák mindegyike a tűzoltói hivatás kihívásait dolgozta fel, az alkotások középpontjában a tűz, vagy a hétköznapok hősei, a tűzoltók álltak.

Fotó: BM OKF