Page 23 - magazin-április
P. 23
dig büszke volt arra,
hogy nekem jobb érzé-
kem van a főzéshez-
sütéshez, mint neki,
így most már ő tanul
tőlem.” – mondja
Eszter. Az első siker arra
sarkallta, hogy ahol teheti, további trófeákat
gyűjtsön be a különböző főző- vagy fánkkészítő
fesztiválokon, versenyeken.
Az általa készített finomságokból időnként
kollégái is részesülnek, többször meglepte már
őket frissen sütött hagyományos farsangi fánk-
kal és az általa készített házi baracklekvárral,
ezekkel igazán megédesítette ezeket a munkana-
pokat. Azt mondja, szívesen kel fel a hajnali
órákban, és készít fánkot a munkatársainak,
hiszen az igazán csak frissen jó. A mintegy ötven
lány 2012-ben indult először az Országos
Farsangi Fánkfesztiválon különleges fánk kate-
góriában, és mindjárt első fánksütő versenyén
különdíjas lett. „Nagy élmény volt számomra,
hiszen ismert séfek jöttek oda hozzám a verseny
alatt, majd a versenyt követően is, és szóltak elis- Fotók: Zala MKI
merően az általam elkészített fánkokról, ami
nagyon meglepő volt számomra. Az esemény darab sütemény nem is tartott sokáig, a kollégák
zárásaként megtartott eredményhirdetésen nem győzték dicsérni. Okkal, hiszen a százados
külön dicséretben részesültem, majd a zsűri ebbe is beletette a szívét-lelkét, éppen úgy,
elnöke azt is elmondta, hogy kemény fába vág- ahogy a munkába is szokta, szerinte ugyanis
tam a fejszémet azzal, hogy gasztronómiai ver- csak így érdemes bármit is csinálni.
senyeken tervezek részt venni. Édesanyám min-
2019. ÁPRILIS 21