Page 23 - magazin-április
P. 23

dig büszke volt arra,
                                                                                        hogy nekem jobb érzé-
                                                                                        kem van a főzéshez-
                                                                                        sütéshez, mint neki,
                                                                                        így most már ő tanul
                                                                                       tőlem.”    –   mondja
                                                                                     Eszter. Az első siker arra
                                                              sarkallta, hogy ahol teheti, további trófeákat
                                                              gyűjtsön be a különböző főző- vagy fánkkészítő
                                                              fesztiválokon, versenyeken.
                                                                Az általa készített finomságokból időnként
                                                              kollégái is részesülnek, többször meglepte már
                                                              őket frissen sütött hagyományos farsangi fánk-
                                                              kal és az általa készített házi baracklekvárral,
                                                              ezekkel igazán megédesítette ezeket a munkana-
                                                              pokat.  Azt mondja, szívesen kel fel a hajnali
                                                              órákban, és készít fánkot a munkatársainak,
                                                              hiszen az igazán csak frissen jó. A mintegy ötven















         lány 2012-ben indult először az Országos
         Farsangi Fánkfesztiválon különleges fánk kate-
         góriában, és mindjárt első fánksütő versenyén
         különdíjas lett. „Nagy élmény volt számomra,
         hiszen ismert séfek jöttek oda hozzám a verseny
         alatt, majd a versenyt követően is, és szóltak elis-                                   Fotók: Zala MKI
         merően az általam elkészített fánkokról, ami
         nagyon meglepő volt számomra.  Az esemény            darab sütemény nem is tartott sokáig, a kollégák
         zárásaként megtartott eredményhirdetésen             nem győzték dicsérni. Okkal, hiszen a százados
         külön dicséretben részesültem, majd a zsűri          ebbe is beletette a szívét-lelkét, éppen úgy,
         elnöke azt is elmondta, hogy kemény fába vág-        ahogy a munkába is szokta, szerinte ugyanis
         tam a fejszémet azzal, hogy gasztronómiai ver-       csak így érdemes bármit is csinálni.
         senyeken tervezek részt venni. Édesanyám min-


                                             2019. ÁPRILIS                                                       21
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28