KEHOP-1.6.0-15-2016-00009 Iparbiztonsági távmérő hálózat továbbfejlesztése

A természeti katasztrófaveszélyek vonatkozásában az árvizek, az erdő- és vegetációtüzek, a szélsőséges erejű viharok, a rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű csapadék és a hőmérsékleti szélsőségek jelentik a legnagyobb kihívást hazánknak. A civilizációs katasztrófaveszélyek vonatkozásában pedig a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos ipari balesetek megelőzése, a környezetre és az egészségre ártalmas következmények csökkentése, bekövetkezett események felszámolása kiemelt feladat. A komplex, természeti és civilizációs katasztrófák elleni védelem nem csupán fontos, illetve alapvető emberi és nemzeti érték, hanem egyben nemzetközi érdekeket is szolgál.

Magyarország a katasztrófavédelmi szervezet átalakításával és fejlesztésével is követi ezeket a változásokat, ám a globalizáció új kihívásainak megjelenésével előfordulnak olyan események, amelyek gyors és hatékony leküzdéséhez a jelenlegi eszközök, illetve az eddig használt módszerek és technikák már nem elegendőek vagy nem megfelelőek.

E projekt céljai között szerepel különböző veszélyes, vegyi ipari üzemek védelmi rendszerbe történő bevonása, lakossági riasztó-tájékoztató rendszer általi szolgáltatások kibővítése további lakosokra, magasabb szintű radiológiai távmérő hálózat kiépítése, a reagálási folyamatokat optimalizáló rendszer kialakítása.

A KEHOP-1.6.0-15-2016-00009 azonosítószámú projekt támogatási összege 4 milliárd 800 millió forint.

Projekt azonosítóKEHOP 1.6.0-15-2016-00009
Projekt címeIparbiztonsági távmérő hálózat továbbfejlesztése
Kedvezményezett neveBelügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Támogatási összeg4 800 000 000 Ft
Támogatási intenzitás (%)100 %
A projekt tervezett fizikai befejezése2022.03.31.

Kapcsolódó hírek, közlemények:


2018. január 23. - Iparbiztonsági távmérő-hálózat továbbfejlesztése