Norvég delegáció látogatott megyénkbe

2014. május 07. 21:53

„A katasztrófavédelmi intézményrendszer helyi szintű kapacitás fejlesztése” projekt kapcsán május ötödike és kilencedike között 4 tagú norvég delegáció tett látogatást a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságán.

A nemzetközi delegáció május hatodikán az árvízi védekezésről, a lakosságvédelemről hallgatott meg előadást, május hetedikei programjuk során a katasztrófavédelem szervezeti felépítése, az ország tűzvédelme és a katasztrófavédelmi őrsök bemutatása kapott főszerepet.

A norvég vendégek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetőivel együtt május 7-én megyénkbe érkeztek. A Pannonhalmi Főapátság patinás éttermében csatlakoztak igazgatóságunk vezetői a delegációhoz. A jó hangulatban zajlott ebéd után a vendégek programja a Pannonhalmi Főapátság megtekintésével folytatódott, majd ellátogattak a Pannonhalmi Katasztrófavédelmi Őrsre.

Sallai Péter tűzoltó ezredes a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója körbevezette a vendégeket, bemutatta a létesítményt, s beszélt az őrsprogram fontosságáról melynek célja, hogy a mentő erők minél előbb a kárhelyszínre jutva megkezdhessék a beavatkozást.

A 20 település tűzvédelmét ellátó pannonhalmi őrs a másfél éves fennállása során számtalan esetben bizonyította létjogosultságát, kialakításának indokoltságát.

A hír forrása, fotók

English translation