Tartalomjegyzék

Létfontosságú rendszerek és létesítmények űrlapok és kitöltési segédlet

Űrlapkitöltési segédlet

Űrlapok


Űrlapkitöltési segédlet

Kizárólag az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló 2013. évi L. törvény hatálya alá tartozó kijelölt európai és nemzeti létfontosságú rendszer és létesítmény üzemeltetői tekintetében alkalmazandó adatszolgáltatás.

Telepítési és kitöltési segédlet az információbiztonsági e-nyomtatványokhoz

Elektronikus úton az ügyfélnek az „Egyszerűsített regisztráció” című ÁNYK űrlapot kell kitölteni. A kitöltött ÁNYK űrlapot és csatolt mellékleteit a www.magyarorszag.hu oldalon ügyfélkapus bejelentkezés után, az ügyfélkapun keresztül a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz kell beküldeni. Ha az ügyfél nem kötelezett az elektronikus útra, kérelmét beadhatja papír alapon is.

(Az ügyféli nyilatkozatot, adatközlést személyesen benyújtott vagy postai úton – tértivevényes küldeményként – küldött iratként is be tudunk fogadni, melyet az alábbi címre kell eljutatni a hatósági eljárás megindításához: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Kritikus Infrastruktúra Koordinációs Főosztály, 1903 Budapest, Pf.: 314.

Telepítési útmutató a BM OKF „Egyszerűsített regisztrációs” és a „Dokumentumleíró” című ÁNYK űrlaphoz

Az elektronikus ügyintézés biztosítása érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság elkészítette az „Egyszerűsített regisztrációs” és a „Dokumentumleíró” című ÁNYK űrlapokat, melyek kitöltéséhez az Általános Nyomtatvány Kitöltő program szükséges. A nyomtatványok Ügyfélkapun történő elektronikus benyújtásához három ÁNYK telepítő állományt kell telepíteni, melyek magát az űrlapokat, illetve a hatáskörrel rendelkező hivatásos katasztrófavédelmi szerv (BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság) elektronikus címadatait tartalmazzák (paraméter fájl). Az alábbiakban az ÁNYK program és az űrlapok telepítésének lépéseit mutatjuk be.

Az Általános Nyomtatvány Kitöltő program telepítése

Az ÁNYK telepítéséhez legalább Java 1.6 verziójú futtató környezet szükséges. Amennyiben ennél alacsonyabb verziójú futtató környezet áll rendelkezésre, azt frissíteni kell a http://www.java.com/en/ hivatkozáson található legfrissebb verzióval. (Ügyeljen az operációs rendszernek megfelelő verzió telepítésére).

Az alábbi hivatkozásról telepítse a nyomtatvány kitöltő programot, amely itt érhető el.

Célszerűen tartsa meg az alapértelmezett beállításokat és a „Tovább”, „Tovább”, „Tovább”, „Befejezés” módszerrel végezze el a telepítést.

Hiba nélküli telepítés esetén az Asztalon létrejön az ÁNYK indító ikonja.

Részletes információt az ÁNYK működéséről ide kattintva talál.

A BM OKF „Egyszerűsített regisztráció” és „Dokumentumleíró” című ÁNYK űrlap telepítése, kitöltése

Lényeges a folyamat szempontjából, hogy az űrlapok telepítése előzze meg az ÁNYK program elindítását. Az űrlap kitöltéséhez és megfelelő elektronikus benyújtásához három ÁNYK telepítő csomag szükséges, amelyek alább megtalálhatók.

Töltse le az űrlap telepítő állományokat és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság paraméter állományát. Jegyezze meg a mentés helyét. Indítsa el az ÁNYK programot és a Szerviz/Telepítés menüpont segítségével válassza ki a letöltött telepítő állományokat, először az űrlapokat, majd a paraméter állományt.

Az Adatok/Új nyomtatvány menüpont segítségével vegyen fel egy új nyomtatványt. Az „Új nyomtatvány” menüpontra kattintva megnyílik a „Létrehozás” ablak. A Sablonokban lévő Nyomtatványok közül kiválasztható a szerkeszteni kívánt űrlap, melyet a „Megnyitás” gombra kattintva már tölthetünk adatokkal.

767952

Dokumentum csatolása

Az „Adatok” menü „Csatolmányok kezelése” pontban nyílik lehetőség fájlok csatolására. Az ÁNYK közli velünk a nyomtatvány mentését, melyet „OK” gombbal nyugtázhatunk. A megjelenő „Csatolmányok kezelése” ablakban számos információt láthatunk a csatolmányok méretére és mennyiségére vonatkozólag.

767950

A „Hozzáad” megnyomásával a kívánt fájl kiválasztható. Végül az „OK” gomb segítségével a végleges csatolás végrehajtódik. Egyszerre több állomány is csatolható.

Töltse ki az űrlapok mezőit, majd az Ellenőrzések/Ellenőrzés menüpont kiválasztásával győződjön meg a kitöltés hibamentességéről. Az Adatok/Nyomtatvány mentése menüponttal mentse el a nyomtatványt.

A BM OKF „Egyszerűsített regisztráció” és „Dokumentumleíró” című ÁNYK űrlap elektronikus elküldése

A kitöltött és ellenőrzött űrlapot a Kapcsolat az Ügyfélkapuval/Nyomtatvány megjelölése elektronikus beküldésre menüponttal jelölje ki a nyomtatványt, majd Kapcsolat az Ügyfélkapuval/Nyomtatvány közvetlen beküldése az Ügyfélkapun keresztül menüponttal küldje be a nyomtatványt, ha van internet kapcsolata a munkaállomásnak. A belépés után az ÁNYK feltölti az adatokat. Türelmesen kell várni nagyobb adatmennyiség esetén.

767948
767946

Űrlapok

Kizárólag az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló 2013. évi L. törvény hatálya alá tartozó kijelölt európai és nemzeti létfontosságú rendszer és létesítmény üzemeltetői tekintetében alkalmazandó adatszolgáltatás.

Letölthető anyagok:

Nyomtatványok:

Paraméterfájl (hova szeretné beküldeni):

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság