MEGHÍVÓ - GÉPJÁRMŰVEK ÁTADÁSÁRA

2020. július 13. 12:27

Újabb hatvanhárom speciális jármű áll a katasztrófavédelem szolgálatába, amelyeket a hivatásos tűzoltók és önkéntes szervezetek használnak majd beavatkozásaik során.

A katasztrófavédelem hatodik éve dolgozik azon, hogy korszerűsítse, egyúttal egységesebbé tegye járműparkját. Több európai uniós projekt is forrást biztosít ehhez, ezeknek köszönhetően megújulnak az árvíz- és lakosságvédelmi feladatokra, a vezetésirányítási műveletek elvégzésére, az üzemanyagszállító-töltő feladatokra alkalmas, valamint az erdőtűz oltását szolgáló eszközök. 

A projektek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság számára egy olyan magas színvonalú technikai eszközrendszer kialakítását teszik lehetővé, amellyel költséghatékonyan és környezetkímélő módon képesek a hivatásos katasztrófavédelem egységei és az önkéntes mentőszervezetek dolgozni az állampolgárok biztonságáért, akár klímaváltozás okozta hirtelen kialakuló veszélyhelyzet esetén is. 

A KEHOP 1.6.0-15-2016-00020 azonosító számú, az „Erdőtüzek oltására alkalmas gépjárművek és vízszállító gépjárművek rendszerbe állítása” című projekt keretében a katasztrófavédelem összesen huszonegy erdőtüzes gyorsbeavatkozó gépjárművet, három több célú és két üzemanyagtöltő járművet szerzett be. Egy másik európai uniós forrásból, a KEHOP 1.6.0-15-2016-00021 azonosító számú, az „EU polgári védelmi komplex modulok létrehozása, fejlesztése” című projekt keretében pedig további huszonkilenc logisztikai, árvíz- és lakosságvédelmi, valamint vezetési irányítási gépjárművet.

Mindezek mellett a katasztrófavédelem saját forrásból nyolc duplakabinos terepjáróval támogatja a megyei igazgatóságok katasztrófavédelmi műveleti szolgálatát tűzoltási, műszaki mentési, tűzvizsgálati és hatósági tevékenységében. 

Az új gépjárműveket Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója adja át ünnepélyes keretek között július 15-én. Az ünnepélyes átadás helyszíne: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székháza, 1149 Budapest, Mogyoródi út 43.

 

PROGRAM:

11:00 - 11:30                        ÁTADÓÜNNEPSÉG

11:30 - 12:00                        GÉPJÁRMŰVEK MEGTEKINTÉSE, INTERJÚK

 

További információért hívja Dóka Imre tűzoltó őrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőhelyettesét a 20/669-3613-as telefonszámon. 

Megtisztelő jelenlétére számítunk!

Üdvözlettel: 

BM OKF Kommunikációs Szolgálat