SAJTÓMEGHÍVÓ a XII. Országos Tűzoltószakmai és II. Országos Műszaki Mentési Vetélkedőre

2019. augusztus 23. 11:00

Karcag és Kunmadaras ad otthont az idei, augusztus 26. és augusztus 29. között megrendezendő XII. Országos Tűzoltószakmai és II. Országos Műszaki Mentési Vetélkedőnek.

A többnapos versenyen a hivatásosok mellett önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltók mérik össze felkészültségüket egyéni és csapatszámokban. A versenyzők szakmai és KRESZ-ismereteikről először írásban, teszt kitöltésével adnak számot, majd a verseny gyakorlati részében konkrét káreseményt kell felszámolniuk, amelynek során bizonyítják rátermettségüket, valamint a szak- és védőfelszerelések helyes használatát is bemutatják. Ezzel egy időben a gépjárművezetők és irányítók vezetéstechnikai pályán időre hajtanak végre különböző feladatokat. 
A verseny zárónapján az indulóknak védőfelszerelésben és légzőkészülék használata mellett kell leküzdeniük egy labirintust, valamint egy életnagyságú bábut kell felvinniük a fémépítmény tetejére. Onnan egy létrán lejutva sugarat szerelnek, amellyel célba lőnek, ezt követően pedig roncsvágási ismereteiket hasznosítják a gyakorlatban.
A rendezvény időpontja: augusztus 26-29.
 
Helyszíne: Karcag, Kossuth tér
                   Kunmadaras, Repülőtér
 
Eredményhirdetés: Karcag, Kossuth tér, augusztus 29. 14.00
 
Az eseményre Önt és szerkesztőségük munkatársait ezúton tisztelettel meghívom, egyben kérem, hogy arról a lakosságot tájékoztatni szíveskedjenek!
 
További információért Dóka Imre tűzoltó főhadnagyot, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hívható a +36206693613-as számon.
 
Budapest, 2019. augusztus 23.
 
 
 
BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Kommunikációs Szolgálat