SAJTÓMEGHÍVÓ - A KATASZTRÓFAVÉDELEM KIBOCSÁTÓ ÉS JÁRMŰÁTADÓ ÜNNEPSÉGE

2019. július 10. 08:56

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon csaknem nyolcvan, újonc tűzoltó tesz esküt. A kibocsátó ünnepségen hét duplafülkés, erdőtűz oltására alkalmas vízszállító és egy oktatási célokat szolgáló katasztrófavédelmi mobil labor jármű is rendszerbe áll. A katasztrófavédelmi mobil labor oktatójárművének beszerzése része a KEHOP 1.6.0-15-2016-00008 azonosítószámú, „Magasabb szintű iparbiztonsági beavatkozások kapacitásfejlesztése” elnevezésű európai uniós projektnek.

Az esküt tevő tűzoltók öthónapos kiképzést tudhatnak maguk mögött, és hamarosan megkezdik a szolgálatot az ország különböző tűzoltó-parancsnokságain.

A duplafülkés vízszállító gépjármű alkalmas a vízszegény területeken a gépjárműfecskendők vízutánpótlásának biztosítására, használható egy teljes raj szállítására, de önálló beavatkozó járműként is bevethető az általános tűzoltási és az erdőtűzoltási feladatok ellátása érdekében.

Az oktatójármű az iparbiztonsági szakterületen dolgozók képzését támogatja, amely segítségével az állomány a legkorszerűbb eszközök révén bővítheti ismereteit. A jármű értéke bruttó 207 millió forint. Az uniós projekt célja speciális iparbiztonsági feladatokat ellátó járművek és műszerek beszerzése, rendszerbe állítása, így a továbbiakban egy vízi szállítmányok ellenőrzésére szolgáló járőrhajót is beszerez a katasztrófavédelem. A beruházás összesen 1 milliárd 200 millió forintból valósul meg.

Az újoncokat köszönti és az új járműveket átadja: Erdélyi Krisztián tű. dandártábornok, a BM OKF főigazgató-helyettese. A rendezvény időpontja: 2019. július 12. 11:00 óra

Helyszín: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, 1149, Budapest, Mogyoródi út 43.

PROGRAM:

11:00 -12:00            MEGNYITÓ,

KIBOCSÁTÓ ÜNNEPSÉG, ÁTADÁS, ESZKÖZBEMUTATÓ

12:00 -                       INTERJÚK

 

További információ kérhető Mukics Dániel tűzoltó őrnagytól, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjétől a +36-20-669-3613-as telefonszámon. 

 

Megtisztelő jelenlétére számítunk!

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Kommunikációs Szolgálata