SAJTÓMEGHÍVÓ

2019. július 02. 15:59

Elismerik a szabolcsi viharkárok felszámolásában kiemelkedő teljesítményt nyújtó tűzoltókat

Múlt hét csütörtökön erős vihar csapott le a keleti országrészre. Hetvenkét óra alatt nyolcvan településen, több, mint 2500 beavatkozáshoz riasztották Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a tűzoltókat. A hivatásos tűzoltók mellett önkormányzati és önkéntes tűzoltók, valamint számos önkéntes is részt vett a vihar okozta károk felszámolásában. Az orkán erejű szél fákat döntött ki, a szél és a jégeső rengeteg köz-és lakóépület tetőszerkezetét rongálta meg, közel 60 ezer fogyasztónál szünetelt az áramszolgáltatás. Példamutató helytállásukért a katasztrófavédelem főigazgatója közel ötven tűzoltónak és önkéntesnek ad át elismerést.

A rendezvény időpontja: 2019. július 4. (csütörtök) 10.00

Helyszíne:                          BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székháza

                                            1149 Budapest, Mogyoródi út 43.

 

Az elismeréseket a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes főigazgatója, Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok adja át. 

 

Az eseményre Önt és szerkesztőségük munkatársait ezúton tisztelettel meghívom, egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek!

 

További információért Mukics Dániel tűzoltó őrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hívható a +36206693613-as számon.