Idén is cipős doboz karácsonyra

2021. december 14. 14:54

Százötvenegy, szén-monoxid-érzékelőt tartalmazó, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által megtöltött cipős dobozt adott át az országos tűzoltósági főfelügyelő a Magyar Vöröskereszt képviselőinek december tizennegyedikén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A leendő tulajdonosoknak a karitatív szervezet munkatársai juttatják el az ajándékot.

Az ajándékok cipős dobozba csomagolásának karácsonyi szokása nem új keletű, évek óta visszatérő momentuma a karácsony előtti adománygyűjtéseknek. A katasztrófavédelem a szervezett tűzoltóság százötvenedik évfordulóján, 2020-ban százötven megtöltött cipős dobozt adott át a Magyar Vöröskeresztnek, az idén pedig már százötvenegyet. Ahogy Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, megbízott országos tűzoltósági főfelügyelő elmondta, a tűzoltóknál a támogató szándék nem szezonális, nem csak adventkor segítenek, ők minden nap így indulnak szolgálatba. Az ezredes kijelentette, a két szervezet közös célja nemcsak az, hogy némi édességgel szebbé tegye a családoknak a karácsonyt, biztonságosabbá is akarják tenni az ünnepet.

A dobozokba a szén-monoxid-érzékelő mellé édesség, tea, kakaó, cukorka, figyelemfelhívó csomagolást kapott csokoládé, és jó tanácsokat tartalmazó szórólap is került. Egy-egy csomag értéke nagyjából tizenötezer forint. 

A dobozokat dr. Sáfár Brigitta, a Magyar Vöröskereszt országos katasztrófavédelmi szakmai vezetője és Molnár András katasztrófakészenléti referens vette át. Mint Sáfár Brigitta elmondta, a dobozokat legkésőbb jövő szerdáig mindenkihez eljuttatják. Hozzátette, olyan, gyermeket nevelő, jellemzően falvakban, tanyákon élő családokhoz kerülnek majd a cipős dobozok, amelyeknél fontos, hogy a szén-monoxid-érzékelővel megtámogassák az otthon biztonságát, és ahol nagy szükség van a készülék mellé csomagolt, ritkán megkapható nyalánkságokra is.