Segélyszállítmány Görögországnak

2020. szeptember 17. 09:25

Több mint huszonkétmillió forint értékű segélyszállítmány indult ma Magyarországról Görögországba a leszboszi menekülttábor leégése nyomán kialakult helyzet kezelése érdekében.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága által felajánlott tisztasági és egészségügyi felszereléseket, takarókat és egyéb használati tárgyakat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szállítja Görögországba.

2020. szeptember 9-én leégett a több mint tizenkétezer embert befogadó leszboszi Moria menekülttábor. Az ott élők ellátásához kért segítséget Görögország. Az igényelt holmik között csecsemőgondozási felszerelések, higiéniai és konyhai eszközök, elszállásoláshoz szükséges takarók, hálózsákok szerepeltek, ezekből állította össze a több mint huszonkétmillió forint értékű adományát az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

A szállítmány 2020. szeptember 17-én 9 órakor indult útnak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ Ferihegyi úti Raktárbázisáról. A magyar segélyszállítmányt a katasztrófavédelem védőöltözetben lévő munkatársai juttatják el Görögországba, ahol szintén folyik a koronavírus elleni küzdelem.

 

Fotó: Szőke Péter BM OKF