Felvételik a Katasztrófavédelmi Intézetben

2020. július 24. 10:39

Továbbra is népszerűek a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézet által meghirdetett képzések. Háromszáznyolcvanhat jelentkező közül idén százheten teljesítették a felvételi követelményeket. Az általános felvételi eljárás eredményei azt tükrözik, hogy a felvételizőknek magas pontszámot kellett elérniük ahhoz, hogy bejussanak a különböző képzési formákra.

A felvételizők idén a megszokott elektronikus csatornákon értesülhettek eredményeikről, a bevált gyakorlat szerint június 23-án este rövid szöveges üzenetben közvetlen értesítést kaptak, ezzel párhuzamosan a felvi.hu oldalon is tájékozódhattak a ponthatárokról.

A katasztrófavédelmi nappali alapképzések közül az iparbiztonsági szakirány esetében volt szükség a legmagasabb pontszámra, az alap nappali támogatott képzésre a ponthatár az idén háromszázharminckilenc, míg az azonos képzésű katasztrófavédelmi műveleti szakirányon kétszázkilencvenkilenc pont volt. Az államilag támogatott nappali katasztrófavédelmi műveleti szakirányon hét tanuló, az iparbiztonsági szakirányon nyolc hallgató, míg két fiatal költségtérítéses képzési formában kezdheti meg a tanulmányait. A leendő tisztjelölteknek augusztus 24-én kezdődik meg a rendészeti alapfelkészítés intenzív szakasza.

Az idei évben a tűzvédelmi és mentésirányítási alap levelező képzési formára kétszeres volt a túljelentkezés, ide háromszázhuszonnyolc ponttal lehetett bekerülni. A levelező iparbiztonsági, tűzvédelmi és mentésirányítási, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szakirányokon összesen ötvennyolcan kezdhetik meg a tanulmányaikat.

Népszerű volt a felvételizők körében a katasztrófavédelem mesterképzés is, az ide pályázó hatvanegy fiatalból harmincketten kezdhetik meg ősztől a tanulmányaikat. A hivatásos katasztrófavédelmi szervezet állományából huszonöt embernek nyílik lehetősége arra, hogy államilag támogatott képzési formában szerezzen mesterdiplomát.

Egyes költségtérítéses szakirányokra, így a nappali iparbiztonságira, a levelező iparbiztonságira és katasztrófavédelmi műveletire, illetve a költségtérítéses mesterképzésre pótfelvételi eljárás keretében várhatóan július 27-től augusztus 6-ig lesz mód jelentkezni. 

A pályázatokat kizárólag elektronikusan, a www.felvi.hu rendszeren keresztül lehet benyújtani. Az eljárással kapcsolatos részletes információkat az érdeklődők a www.felvi.hu honlapon, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetem honlapján (www.uni-nke.hu) tekinthetik meg. A pótfelvételi eljárásra az általános felvételi eljárás törvényi szabályai vonatkoznak. 

Fotó: Szőke Péter r.a. Fotóriporter / kiemelt szakügyintéző