Megtekinthető a kéményseprők jövő évi sormunkaterve

2020. december 08. 07:38

Elkészítette és kiadta jövő évi sormunkatervét a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete. A tizenhét megyét átfogó ellátási területen megyei bontásban, településenként látható, hol, melyik hónapban végzik kötelező tűzmegelőző munkájukat a kéményseprők. A pontos időpontról tizenöt nappal a munkát megelőzően minden társasházi lakóközösség külön értesítőt kap.

A katasztrófavédelem hivatalos honlapja mellett hamarosan egyre több önkormányzat honlapján is olvasható az erről szóló tájékoztatás, hiszen a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete december 4-én eljuttatta ezeket a terveket az ellátási területéhez tartozó valamennyi, a sormunkában érintett település polgármesteréhez.

Fontos azonban tudni, hogy a kéményseprők nem érkeznek automatikusan minden házhoz. A családi házas kistelepüléseken és a városi egylakásos ingatlanokban élőket a tulajdonos hívása nyomán keresik fel. Nekik tehát időpontot kell egyeztetniük ahhoz, hogy a törvényben előírt gyakoriság szerint, ingyenesen felülvizsgálják náluk az ingatlan égéstermék-elvezetőit. 

Foglaljon időpontot online, illetve tekintse meg a 2021. évi sormunkaterveket!

Fotó: BM OKF