Kimagaslóan teljesített a katasztrófavédelem kéményseprőipari ügyfélszolgálata

2020. január 06. 14:58

2019. december 2-13. között harmadik alkalommal végeztek átfogó ügyfél-elégedettségi felmérést a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kéményseprőipari szervének telefonos ügyfélszolgálatát felkereső emberek körében. Az elemzés azt mutatta, hogy Magyarország lakossága kimagaslóan elégedett a szolgáltatással, így az ügyintézők szakmai felkészültségével és kommunikációjával, valamint a kéménysepréssel kapcsolatos ügyintézés gyorsaságával.

Első ízben 2018 decemberében végeztek ügyfél-elégedettségi felmérést a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének telefonos ügyfélszolgálatát felhívó emberek körében, a vizsgálatot 2019 júniusában, majd 2019 decemberében megismételték. A legutóbbi felmérésre december 2-13. között került sor. Az ügyintézők szakmai felkészültségét és kommunikációját, valamint a kéménysepréssel kapcsolatos ügyintézés gyorsaságát felmérő öt kérdést országszerte ezúttal összesen kétszázhat ember válaszolta meg – csaknem ugyanannyian, mint az előző két alkalommal. Az öt kérdésből négy kizárólag az ügyfél-elégedettség mértékét elemezte, egy pedig a hívó fél információszerzési szokásaira irányult.

Arra a kérdésre, hogy mennyire voltak elégedettek az ügyintéző szakmai felkészültségével, az emberek 98,6 százaléka az „elégedett” vagy a „nagyon elégedett” választ adta. Az ügyintéző kommunikációjával és magatartásával az ügyfelek 97,2 százaléka volt elégedett vagy nagyon elégedett, az ügyintézés gyorsaságát pedig 94,3 százalékuk értékelte pozitívan. A válaszadó kétszázhat ember közül száznegyvenhatan értékelték úgy, hogy megfelelő tájékoztatást, illetve választ kaptak a kérdéseikre. Ennél a kérdésnél azonban kiugróan magas volt a nem válaszolók vagy a rossz menüpontot választók aránya, ezzel együtt is mindössze egy ügyfél volt elégedetlen a szolgáltatással. A válaszadók 36,5 százaléka tájékozódott az interneten, mielőtt a telefonos ügyfélszolgálathoz fordult, az ügyfelek 52,6 százaléka azonban úgy nyilatkozott, hogy telefonon gyorsabb információhoz jutni, ezért nem néztek körül az interneten. Ez az arány alacsonyabb a 2019 júniusában mért 64,4 százaléknál, ami azt jelenti, hogy egyre többen járnak utána az információknak a világhálón, mielőtt telefonálnának.

Összességében elmondható, hogy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kéményseprőipari szervének telefonos ügyfélszolgálatát tárcsázó emberek továbbra is kimagasló arányban értékelték pozitívan az ügyintézők szakmai felkészültségét és kommunikációját, valamint a kéménysepréssel kapcsolatos ügyintézés gyorsaságát.

Fotó: Jóri András - BM OKF