KÖZLEMÉNY Halálos lakástűz Tiszafüreden

2021. március 12. 07:35

Füstmérgezésben életét vesztette egy ember, amikor kigyulladt egy száz négyzetméteres családi ház egyik szobája péntek reggel Tiszafüreden, a Sárkány utcában. A tiszafüredi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a lakóház szobájában egy ágy és annak környezete égett, az egységek gyorsan megfékezték a lángokat. A tűz keletkezésének idején az épületben egy ember tartózkodott, aki már nem tudott kijutni a füsttel telített épületből, és a gyors beavatkozás ellenére sem tudták az életét megmenteni. Nem kizárt, hogy a tragédiát az ágyban való dohányzás okozta, de a tűz keletkezésének pontos okát és körülményeit a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja.

Az idén már huszonhárom ember vesztette életét lakástűzben. A legtöbb lakástüzet magukra hagyott gyertyák, hibás elektromos eszközök, vagy a túlterhelt elektromos hálózat okozza. Gyakori az is, hogy a nem megfelelő fűtés, a főzés közbeni figyelmetlenség, vagy dohányzás áll a lakástűz hátterében.

További információért Mukics Dániel tűzoltó alezredest, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét hívhatja a 0620 669 36 13-as számon.