Tragédia Sárbogárdon

2020. december 16. 07:35

A héten nem volt olyan nap, amikor ne riasztották volna az ország valamelyik pontjára a tűzoltóegységeket tragikus kimenetelű lakástűzhöz. Vasárnap óta négy áldozatot követeltek a lángok, holott az ilyen esetek füstérzékelő használatával megelőzhetőek lennének.

Szerdára virradó éjszaka egy körülbelül tíz négyzetméteres épület égett Sárbogárd külterületén, Kislók közelében. Az esethez a sárbogárdi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik eloltották a lángokat. A melléképület lakójának életét a gyors beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni. Az eset körülményeit tűzvizsgálati eljárás során igyekeznek tisztázni.

Egy néhány ezer forintos füstérzékelő 85 decibellel sípol, ha füstöt észlel, így még a tűz kialakulásakor esély van azt megfékezni, ezzel emberi életet és anyagi javakat lehet megmenteni. Nemcsak haláleset nem következett be, hanem füstmérgezést sem szenvedett senki, de még nagyobb tűz sem keletkezett azokban a lakásokban, házakban, ahol volt füstérzékelő. Mindenképpen érdemes egy ilyen életmentő eszközt vásárolni, akár ajándékba is, és a szoba közepén a plafonra szerelni.