Erősödik Fehérgyarmat tűzvédelme

2020. április 30. 16:57

Végleges helyére költözik a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltsége. Az uniós beruházás nyomán májustól már egy felújított és kibővített épület ad otthont a kirendeltségnek, és a mellé költöző tűzoltó-parancsnokságnak.

A beruházás keretében egy korábbi, rendőrségi épület teljes átalakítása történt meg, ahol emeletráépítés révén több mint ezer négyzetméter alapterületűre növekedett a hasznos tér. A fejlesztés eredményeként az eredeti ingatlanhoz egy könnyűszerkezetes, kétszerállásos szertár, valamint egy tömlőszárító épült. A felújított épület földszintjén a katasztrófavédelmi kirendeltség irodái, az emeleten étkező, pihenő, öltöző és további irodák kaptak helyet, míg a könnyűszerkezetes épületben a tűzoltóság működéséhez szükséges helyiségeket (raktárt, műhelyt, bevetésiruha-tárolót) alakítottak ki. 

A katasztrófavédelem ingatlanainak elhelyezését és kialakítását megelőző elemzések azt mutatták, hogy az országban egyes területek mentő tűzvédelme új laktanya építésével, illetve a meglévő ingatlan átépítésével erősíthető. A megalakuló fehérgyarmati hivatásos tűzoltóság 73 település 59 ezer lakójának biztonságáról gondoskodik.

KEHOP-1.6.0-15-2016-00011 azonosítószámú projekt támogatási összege 677 millió 750 ezer 639 forint.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.