KÖZLEMÉNY

2019. november 27. 08:47

Magyarország az elsők között reagált

November 26-án hajnalban erős, a Richter-skála szerinti 6,4-es földrengés rázta meg Albániát. A Veszélyhelyzet-reagálási Koordinációs Központon keresztül nemzetközi segítséget kértek, ebben három, közepes minősítésű városi kutató-mentő csapatot jelöltek meg. A felhívásra Magyarország az elsők között reagált.

Összesen tíz ország ajánlott fel modulokat, Magyarország az elsők között reagált – a Katasztrófavédelem a HUNOR országos rendeltetésű, hivatásos mentőszervezet negyvenhat fős kontingensét ajánlotta fel. A beérkezett ajánlatok közül az albán kormány Görögország, Olaszország és Románia csapatát választotta ki. 

Hazánk, legutóbb 2019. szeptember 26-án nyújtott segítséget Albániának, akkor menedék- és elsősegélynyújtáshoz szükséges eszközöket és felszereléseket indított útnak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a földrengések és villámárvizek okozta katasztrófahelyzet felszámolásához, mintegy tizenegy millió forint értékben.

 

További információért Dóka Imre tűzoltó főhadnagyot, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivőjét hívhatja a 0620 669 36 13-as számon.

 

Budapest, 2019. november 27.

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Kommunikációs Szolgálata